Tocana de oaie

Printeaza

O reteta gustoasa de tocana de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente tocana de oaie:Tocana de oaie

  • 1,5 kg carne de oaie (sau miel)
  • 4 cepe
  • 1,5 kg de cartofi rosii
  • 500 ml supa de carne
  • 50 grame de unt
  • 3 linguri de cimbru
  • 3 fire de patrunjel
  • sare, piper

Mod de preparare tocana de oaie:

Se curata bine carnea, apoi se taie in cubulete. Se curata ceapa si se  taie in solzi. Se curata cartofii si se taie in rondele subtiri, apoi se taie si untul in bucatele mici.

Intr-o cratita sub presiune, asaza succesiv untul, ceapa, repartizata egal pe fundul cratitei, un strat de rondele de cartofi si carnea, apoi acoperiti cu restul de cartofi. Sareaza si pipereaza fiecare strat.

Stropeste cu supa peste continutul din oala, apoi se spala si toaca patrunjelul. Se condimenteaza cu patrunjelul tocat si cu cimbrul

Se pune totul la fiert, si dupa ce da in clocot,se micsoreaza focul, si se lasat sa fiarba la foc mic cel putin 21/2 ore, miscand cratita din cand in cand. Se serveste fierbinte.

 

Poftă bună!


Poate iti place si:

Kebab de oaie si vita

Kebab de oaie si vita

Kebab de oaie si vita din: carne de vita, carne de oaie, ceapa, piper, coriandru, chimen, piper, unt, lipii, cartofi, rosii, patrunjel verde, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g carne de vita 500 g carne de oaie 2 cepe 2 lingurite piper alb 2 lingurite coriandru pisat 2 lingurite chimen pisat 2 lingurite piper […]

Carne de oaie la cuptor cu legume

Carne de oaie la cuptor cu legume

Carne de oaie la cuptor cu legume din: carne de oaie, sare, piper, paprica, ulei vegetal, ardei dulce, dovleac, vanata, radacina de telina, bostan si cartofi. Ingrediente: 1-1,2 kg de carne de oaie pe os sare piper negru măcinat paprika 1 pahar ulei 1 ardei dulce 1 dovleac 1 vînătă medie 0,5 rădăcină de ţelină 300 […]

Korma de oaie cu usturoi

Korma de oaie cu usturoi

Korma de oaie cu usturoi din: carne de oaie, ceapă, ghimbir, usturoi, scorţişoară, iaurt, sare, zahăr, unt, cartofi, ceapă verde, piper. Ingrediente: 500 g carne de oaie 1 ceşcuţă ceapă tăiată mărunt 1 lingură ghimbir 2 linguriţe usturoi pisat 3 bucăţele scorţişoară pisată 1 ceşcuţă iaurt 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr brun 4-6 linguri unt topit […]

 

 

Incoming search terms:

  • tocana de oaie
  • tocanita de oaie cu cartofi
  • tocana de oaie cu cartofi

1 comentariu

  1. Hmmm, nu ma prea incainta tocanita de oaie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.