Tocana nationala de vita sau manzat din: carne de vita sau manzat, untura, ceapa, gogosari, suc de rosii, vin, morcov, sare, piper, marar. Ingrediente: 1 kg carne de vită sau mânzat 2 linguri cu untură sau 4-5 linguri cu untdelemn 6-8 cepe mijlocii 2-3 gogoşari sau ardei graşi congelaţi sau proaspeţi 1 pahar cu suc […]
Tocana olteneasca cu carne de manzat
PrinteazaTocana olteneasca cu carne de manzat din: carnaciori, praz, ardei gras, rosii, cartofi, ardei iute, vin alb, patrunjel, untdelemn, sare, carne slaba de manzat
- 200 g cârnăciori
- 5 tulpini de praz
- 2 ardei graşi
- 3 roşii mari, răscoapte
- 6 cartofi mari
- 1 ardei iute (ciuşcă)
- 1 legătură mărar
- 1 pahar vin alb
- 1 legătură pătrunjel
- 1 pahar untdelemn
- sare
- 500 g carne slabă de mânzat (pasăre, purcel)
Mod de preparare:
Carnea, cârnăciorii şi prazul se taie îmbucături şi se pun la prăjit în ulei încins, până se rumenesc uşor.
Ardeii, roşiile, ciuşca se grijesc şi se toacă mărunt din cuţit.
Se stinge prăjeala cu roşii, se lasă 10 minute să dea bine în câteva clocote se curăţă cartofii, se taie îmbucături se adaugă 1 ceaşcă cu apă la tocană, se acoperă, să fiarbă molcom 1 jumătate de oră .
Se adaugă cartofii, ardeii, ciuşca şi vinul, se potriveşte de sare, se lasă tocana să bulbucească, acoperită, pe marginea plitei sau în cuptor, cam 1 juma’ de ceas .
Se ia de pe foc, se presară mărar şi pătrunjel.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana nationala cu carne de manzat
Tocana nationala cu carne de manzat din: carne de manzat, ceapa, untura, boia, rosii, ardei, sare, verdeata. Ingrediente: 700 g carne 1 kg ceapă 200 g untură boia pentru culoare 600 g roşii sau 2 linguri bulion de roşii 2 ardei graşi sare verdeaţă Mod de preparare: Alegi carne de mânzat, o speli şi o […]