Tocana olteneasca cu carne de vita
PrinteazaTocana olteneasca cu carne de vita din: carne de vita, carnati, ulei, praz, cartofi, ardei, bulion, vin, sare, piper, verdeata.
Ingrediente:
- 500 g carne de vită fără os
- 125 g cârnaţi afumaţi
- 120 ml ulei
- 500 g praz
- 1,250 kg cartofi
- 125 g ardei gras
- 250 g bulion de roşii
- 75 ml vin
- sare
- piper
- 2 legături verdeaţă
- 5 bucăţi ardei iute
Mod de preparare Tocana olteneasca cu carne de vita:
Tai carnea în bucăţi, circa 3-4 la o porţie, apoi o prăjeşti puţin la suprafaţă în grăsime încinsă, în untura în care s-a prăjit carnea căleşti prazul tăiat în felii subţiri.
Stingi totul cu bulion şi apă, adaugi carnea şi laşi să fiarbă. Când carnea este fiartă cam 75%, adaugi cartofii tăiaţi în cuburi mici şi uşor căliţi în ulei. Apoi pui ardeiul gras, tăiat la fel.
Carnaţii, tăiaţi rondele, îi prăjeşti puţin în grăsime încinsă şi apoi îi amesteci în tocană. Potriveşti gustul de sare, piper, vin şi pe deasupra pui roşiile decojite şi puţină verdeaţă.
Introduci tava la cuptor pentru gratinare. Serveşti tocana fierbinte cu verdeaţă deasupra şi cu ardei copt la fiecare porţie.
Pofta buna!