Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat

Printeaza

Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat din: cioian afumat fiert, cartofi mici, praz, ardei graşi, pastă de tomate, ardei iute, vin alb, smântână, patrunjel.

Ingrediente:Tocana_olteneasca_cu_praz_si_ciolan_afumat

  • bucăţi de cioian afumat fiert
  • 1 kg cartofi mici
  • 1 fir de praz
  • 2 ardei graşi
  • 3 roşii mari
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 1 ardei iute
  • 1 pahar cu vin alb
  • 200 g smântână
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Căleşte prazul. Adaugă bucăţi de ciolan şi ardeii graşi tăiaţi în bucăţi mari, iar cel iute, cât mai mărunt. Pune roşiile opărite, decojite şi zdrobite.

Adaugă cartofii întregi. Stinge cu zeama în care a fiert ciolanul şi lasă la cuptor să fiarbă. Spre final, adaugă vinul, pasta de tomate şi potriveşte gustul de sare. Serveşte cu smântână şi verdeaţă.

Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat

Tocana_olteneasca_cu_praz_si_ciolan_afumat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.