Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat
PrinteazaTocana olteneasca cu praz si ciolan afumat din: cioian afumat fiert, cartofi mici, praz, ardei graşi, pastă de tomate, ardei iute, vin alb, smântână, patrunjel.
- bucăţi de cioian afumat fiert
- 1 kg cartofi mici
- 1 fir de praz
- 2 ardei graşi
- 3 roşii mari
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 1 ardei iute
- 1 pahar cu vin alb
- 200 g smântână
- pătrunjel
Mod de preparare:
Căleşte prazul. Adaugă bucăţi de ciolan şi ardeii graşi tăiaţi în bucăţi mari, iar cel iute, cât mai mărunt. Pune roşiile opărite, decojite şi zdrobite.
Adaugă cartofii întregi. Stinge cu zeama în care a fiert ciolanul şi lasă la cuptor să fiarbă. Spre final, adaugă vinul, pasta de tomate şi potriveşte gustul de sare. Serveşte cu smântână şi verdeaţă.
Tocana olteneasca cu praz si ciolan afumat
Pofta buna!