Tocana olteneasca cu praz
PrinteazaTocana olteneasca cu praz din: carne slabă, carnaciori, praz, cartofi, rosii, ardei gras, ulei, vin alb, mărar şi pătrunjel.
- 500 g carne slabă
- 200 g cârnăciori
- 6 fire de praz (doar partea albă)
- 1 kg cartofi
- 500 g roşii
- 2-3 ardei graşi, 1 ciuşcă
- ulei
- 200 ml vin alb
- câte o legătură de mărar şi pătrunjel
Mod de preparare:
Tai în bucăţi potrivite carnea, cârnăciorii şi prazul, pe care îl prăjeşti uşor în ulei încins. Adaugi roşiile curăţate de pieliţă, tăiate mărunt şi laşi să fiarbă câteva minute.
Cureţi cartofii,apoi îi tai în cubuleţe. Tai mărunt ardeii graşi şi ciuşca, torni o ceaşcă cu apă, vinul şi potriveşti gustul de sare. Laşi tocana să fiarbă acoperit, la foc încet sau în cuptor.
Serveşti tocana cu verdeaţă tocată mărunt şi presărată deasupra.
Pofta buna!