Tocană de pasare cu laşte

Printeaza

Tocană de pasare cu laşte

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • 4 morcovi
  • 8 roşii
  • 3 cartofi
  • 2 ardei graşi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 100 g smântână
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru laşte ai nevoie de:

  • 1 ou
  • 1 lingură apă
  • 4 linguri făină

 

Mod de preparare:

Tocană de pasare cu laşte: Cureţi ceapa, morcovii, cartofii şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa şi ardeii, tai morcovii rondele, iar cartofii în sferturi. Speli şi pieptul de pui şi îl tai bucăţi.

Căleşti apoi ceapa în ulei încins şi adaugi celelalte legume, carnea, o ceaşcă de apă fierbinte şi laşi să fiarbă înăbuşit.

In acest timp pregăteşti laştele: amesteci oul cu apa şi făină până obţii un aluat tare, dar elastic.

Intinzi din el o foaie subţire din care tai pătrate cu latura de 2 cm (acestea sunt laştele).

Le laşi câteva minute să se usuce, apoi le pui să fiar­bă in apa cu sare, care clocoteşte.

Speli roşiile, dai 6 pe râzătoare, iar„ pe celelalte le tai rondele. Când carnea este pe jumătate fiartă, adaugi în mâncare roşiile date pe râzătoare şi laştele fierte şi strecurate. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Acoperi cu feliile de roşii şi dai tocana la cuptor pentru 15-20 de minute.

Când e gata presari verdeaţa tocată şi o serveşti cu smântână.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.