Tocana de pasare cu mamaliguta

Printeaza

Tocana de pasare cu mamaliguta

Ingrediente:

  • 1 pui mai mărişor
  • 4 cepe mari
  • 5 căţei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 cană pastă de roşii (sau bulion)
  • 1 pahar mare de vin alb
  • 1 lingură de boia de ardei dulce

 

Mod de preparare:

Tocana de pasare cu mamaliguta: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaugi o linguriţă de boia de ardei dulce.

Intr-un castronel desfaci pasta de roşii cu apă caldă, apoi o torni peste ceapă, pui sare şi piper (după gust) şi laşi sosul de ceapă să fiarbă.

Cât fierbe sosul, pui într-o altă cratiţă ulei la încins, pui apoi bucăţile de pui şi le prăjeşti pe toate părţile (până carnea îşi schimbă culoarea – devine albă şi apoi puţin rumenă).

Răstorni apoi sosul din tigaie peste carne, mai adaugi apă caldă cât se acopere carnea foarte bine şi fierbi mâncarea înăbuşit.

Tai usturoiul bucăţele şi îl pui în cratiţă o dată cu un pahar de vin alb şi aştepţi să mai fiarbă aproxima­tiv 15-20 de minute.

Când e gata o serveşti cu mămăliguţă caldă.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Sa gatesc si eu tocanita asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.