Tocana pescareasca cu rosii si ardei

Printeaza

Tocana pescareasca cu rosii si ardei din: vin alb, roşii, peşte, ceapa, usturoi, ardei graşi, sare, ardei iute, foi de dafin, boia, ulei, piper, patrunjel.

Ingrediente: Tocana_pescareasca_cu_rosii_si_ardei

  • 250 ml vin alb
  • un kg roşii
  • un kg peşte
  • 3 cepe albe
  • 4 căţei usturoi
  • sare
  • 2 ardei graşi
  • un ardei iute
  • 2 foi de dafin
  • o lingură boia
  • 6 linguri ulei
  • piper
  • pătrunjel

Mod de preparare:

Se scufundă roşiile în apă clocotită, li se curăţă coaja şi se taie mărunt. La fel, se taie mărunt ceapa.

In ulei încins se căleşte ceapa, apoi se adaugă usturoiul feliat, roşiile, boiaua, foile de dafin, sare şi piper. Se amestecă şi se lasă la fiert 15 minute, fără a acoperi vasul.

Se pune pestele curătat şi spălat, vinul, se completează cu apă să acopere peste­le şi se adaugă rondele de ardei. Se lasă la fiert încă 15 minute. Se aduce la masă cu pătrunjel.

Tocana pescareasca cu rosii si ardei

Tocana_pescareasca_cu_rosii_si_ardei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.