Tocana picanta de naut
PrinteazaTocana picanta de naut din: naut, ceapa, rosii, bulion, patrunjel, ulei, ardei, sare.
- 450 n năut
- o ceapa
- 2 roşii
- 3 linguri bulion
- 1/2 legătură pătrunjel
- 3 linguri ulei
- un ardei iute roşu
- sare
Mod de preparare:
Năutul se pune la înmuiat în apă rece cu o seară înainte de pregătire.
A doua zi, se scurge şi se pune la fiert în apă de trei ori volumul năutului. Se lasă la fiert circa o oră, fără a adăuga sare.
Ceapa se taie mărunt şi se pune la călit în ulei. Se presară cu sare şi, când s-a înmuiat, se adaugă roşiile şi bulionul desfăcut cu puţină apă.
Se lasă la fiert 10 minute, se adaugă năutul şi se fierbe încă 20 de minute. Se serveşte cu ardei roşu tăiat mărunt şi pătrunjel proaspăt.
Pofta buna!