Tocană picantă din legume şi carne
PrinteazaTocană picantă din legume şi carne din: carne fiarta, ciuperci, ceapa, vinete, ardei grasi, rosii, ulei, verdeata, sare, piper, usutroi, boia de ardei iute.
- 300 g carne fiarta
- 5-6 ciuperci mari sau hribi
- 2 cepe
- 2 vinete
- 2 ardei grasi
- 3 rosii decojite
- ulei
- verdeata tocata
- sare
- piper
- usturoi
- boia de ardei iute
Mod de preparare:
Coaceţi vinetele şi ardeii, curăţaţi de coajă şi de seminţe, rupeţi legumele fâşii şi le lăsaţi la scurs. Păstraţi din vinete numai partea cărnoasă, pe care o tocaţi cu un cuţit de lemn.
Curăţaţi ciupercile şi le spălaţi în 3-4 ape, curăţaţi şi tocaţi cepele julien, le puneţi în ulei să se călească împreună cu ciupercile până se înmoaie ceapa. Adăugaţi roşiile decojite, tăiate felii. Tot acum puneţi: sare, piper boabe, boia iute şi carnea tăiată felii. Puneţi 1 cană cu supă sau apă, acoperiţi vasul, fierbeţi la foc mic.
Când e aproape gata puneţi vinetele şi ardeii, mai lăsaţi 5 min, stingeţi focul. Serviţi tocana fierbinte, cu verdeaţă tocată deasupra şi pâine proaspătă.
Tocană picantă din legume şi carne
Pofta buna!