Tocana picanta
PrinteazaTocana picanta cu carne de porc, ceapa, ciuperci, usturoi, boia, patrunjel, sare, piper, ulei si smantana.
Ingrediente:
- 1/2 kg carne macră de porc
- 4 cepe mari
- 100 g ciuperci
- 2-3 căţei de usturoi
- 1 linguriţă boia
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper boabe şi măcinat
- ulei
- smântână
Mod de preparare:
Tocana picanta: Speli carnea, o tai felii şi o prăjeşti în uleiul încins. Când sunt uşor rumenite, scoţi feliile de carne şi în grăsimea rămasă înăbuşi ceapa tocată cu o ceaşcă de apă.
După ce s-a înmuiat ceapa, adaugi ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri, usturoiul tăiat mărunt, boiaua şi boabe de piper.
Laşi totul să fiarbă pe foc mic un sfert de oră. Adaugi apoi carnea şi o ceaşcă de apă caldă, potriveşti de sare şi piper, dai în câteva clocote, pui şi smântână şi dai mâncarea deoparte.
Presari verdeaţa tocată şi aduci mâncarea la masă cu mămăligă alături.
Pofta buna!