Tocana de porc cu ardei iute si ananas

Printeaza

Tocana de porc cu ardei iute si ananas din: ulei, porc, ceapa, usturoi, coriandru, ardei iute, anason, zahar brun, pasta de rsoii, sos de peste, supa de pui, ananas.

 

Ingrediente: Tocana_de_porc_cu_ardei_iute_si_ananas

  • 1 lingură de ulei
  • 1,5kg spată de porc, tăiată în 4 fâşii groase
  • 3 cepe, tocate grosier
  • 4 căţei de usturoi, feliaţi subţire
  • 1 legătură mică de coriandru, tulpinile tocate fin, frunzele puse deoparte
  • 3 ardei iuţi roşii, 2 dintre ei feliaţi, iar 1 păstrat întreg şi înţepat din loc în loc
  • 3 steluţe de anason
  • 100g de zahăr brun
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 2 linguri sos de peşte
  • 600ml supă de pui
  • 350g de ananas proaspăt, tăiat în bucăţi

 

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-un vas de fontă termorezistent. Asezonează porcul şi rumeneşte-l în 2 sau 3 tranşe, timp de aproximativ 5 minute pentru fiecare tranşă. Pune-l deoparte într-un bol.

Adaugă ceapa în grăsimea lăsată de carne, acoper-o şi căleşte-o 5 minute – va căpăta o nuanţă maro de la carne. Incinge cuptorul la 160°C.

Adaugă în vas usturoiul, firele de coriandru, ardeii iuţi şi anasonul, căleşte-le 1 minut, amestecând des, apoi încorporează zahărul şi pasta de roşii.

Când acestea s-au topit şi s-a format un sos asemănător cu cel barbecue, pune la loc carnea în vas şi adaugă sosul de peşte şi supa.

Din loc în loc presară bucăţile de ananas. Când începe să fiarbă, acoperă tocana, lăsând doar un mic spaţiu prin care să iasă aburii şi pune-o la cuptor pentru 2 ore.

Când mai rămân doar 30 de minute din timpul de gătire, îndepărtează cu o spumieră grăsimea strânsă la suprafaţă (aceasta tinde să fie un sigiliu pentru lichidul din tocană şi de aceea îngreunează procesul prin care sosul scade).

Carnea trebuie să fie incredibil de moale când este gata.

Dacă sosul este prea subţire, scoate carnea pe un platou încălzit şi pune vasul pe aragaz, lăsând sosul să fiarbă până când se îngroaşă puţin.

Lasă-l să se răcească 5 minute, asezonează-l după gust, toarnă-l peste carne şi presară deasupra frunzele de coriandru.

Tocana de porc cu ardei iute si ananas

Tocana_de_porc_cu_ardei_iute_si_ananas

Pofta buna!

 

 

 

Bucataria Etiopiana

Shiro Wat: Tocana Etiopiană de Năut – Ghidul Complet

Shiro Wat: Tocana Etiopiană de Năut – Ghidul Complet. Shiro Wat, un fel de mâncare plin de arome, este un pilon central în bucătăria etiopiană și un simbol al tradiției și culturii culinare a regiunii. Originile Shiro Wat Etiopia Antică: Shiro Wat își are rădăcinile în bucătăria străveche etiopiană. Etiopia, cu o istorie culinară bogată […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.