Tocana portugheza de peste

Printeaza

Tocana portugheza de peste din: peste, vin, cartofi, fasole, rosii, ceapa, usturoi, ardei, dafin, ulei, boia, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Tocana portugheza de peste

  • 1,2 kg peşte
  • 250 ml vin alb sec
  • un kg cartofi
  • 100 g fasole verde
  • un kg roşii
  • 500 g ceapă
  • 4 căţei usturoi
  • 2 ardei graşi
  • 2 foi dafin
  • 6 linguri ulei
  • o lingură boia
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Roşiile se cufundă în apă clocotită, se curăţă apoi de pieliţe, li se scot seminţele şi se taie felii.

Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se căleşte ceapa, când se înmoaie se pune usturoiul, apoi roşiile, ardeii tăiati fâşii, fasolea verde, pătrunjelul, foile de dafin. Se amestecă şi se lasă 15 minute pe foc.

Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi alternativ cu peştele, în straturi, se presară boiaua, se toarnă vinul şi aceeaşi cantitate de apă.

Se acoperă şi se lasă la foc mic pentru 40 de minute. Se potriveşte, la final, de sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.