Tocana portugheza de peste
PrinteazaTocana portugheza de peste din: peste, vin, cartofi, fasole, rosii, ceapa, usturoi, ardei, dafin, ulei, boia, patrunjel, sare, piper.
- 1,2 kg peşte
- 250 ml vin alb sec
- un kg cartofi
- 100 g fasole verde
- un kg roşii
- 500 g ceapă
- 4 căţei usturoi
- 2 ardei graşi
- 2 foi dafin
- 6 linguri ulei
- o lingură boia
- o legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiile se cufundă în apă clocotită, se curăţă apoi de pieliţe, li se scot seminţele şi se taie felii.
Intr-o cratiţă se încinge uleiul, se căleşte ceapa, când se înmoaie se pune usturoiul, apoi roşiile, ardeii tăiati fâşii, fasolea verde, pătrunjelul, foile de dafin. Se amestecă şi se lasă 15 minute pe foc.
Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi alternativ cu peştele, în straturi, se presară boiaua, se toarnă vinul şi aceeaşi cantitate de apă.
Se acoperă şi se lasă la foc mic pentru 40 de minute. Se potriveşte, la final, de sare şi piper.
Pofta buna!