Tocana de pui cu ardei
PrinteazaTocana de pui cu ardei din: piept de pui, ceapa, sos de rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper.
Poate te intereseaza si:
- Tocanita de pui cu naut
- Tocanita de pui pe pat de spaghete
- Tocanita de pui cu cartofi
- Tocăniţă de pui cu ardei copţi
- Tocanita de pui cu ciuperci si rosii
- 800 g piept de pui
- 4 cepe
- 250 ml sos de roşii
- 4-5 ardei graşi
- 1 ardei iute
- 2-3 căţei de usturoi
- pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Preparare:
Taie pieptul de pui cubuleţe şi spală-l in apă rece. Scurge-l şi condimentează-l cu sare şi piper. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei încins. Stinge cu apă, după care adaugă cubuleţele de pui. Lasă să se înăbuşe bine.
Adaugă apoi ardeii graşi tăiaţi fâşii, cel iute mărunt şi usturoiul zdrobit. După ce a dat câteva clocote, toarnă sosul de roşii.
Lasă la cuptor să scadă bine. Aromatizează tocăniţa cu puţin pătrunjel tocat fin. Serveşte tocana de pui alături de orez sau piure de cartofi.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocanita de ardei cu pui
- tocanita de pui cu ardei
- mancarica de ardei cu pui
- tocanita de pui cu ardei si ceapa
Tocanita de pui cu ardei.
Ingrediente:
pulpele si pieptul de la un pui
6 ardei capia copti (am avut congelati)
3 cepe mari
o lingura pasta de tomate
75 ml ulei
300 ml supa
boia
sare
piper
o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Spalam bine carnea, o lasam la scurs dupa care o portionam. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam bucatile de pui si le rumenim usor la foc iute.
Adaugam ceapa taiata solzisori, o lasam sa se patrunda apoi adaugam ardeiul taiat bucati mai mari.
Lasam la calit impreuna aproximativ cinci minute apoi turnam supa.
Cand incepe sa fiarba, dam cratita la cuptorul preincazit si lasam sa scada tocanita. Spre final adugam pasta de tomate si condimentam cu sare, piper si boia.
Cand tocanita este gata presaram patrunjelul tocat.