Tocană de legume cu orez pentru iarnă din: ulei, ceapa, ardei capia, morcovi, telina, radacina de patrunjel, bulion, orez, foi de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi […]
Tocana de pui cu mamaliga
PrinteazaTocana de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai.
- un pui
- 50 g unt
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei
- 4-5 catei de usturoi
- cimbru
- o lingurita ghimbir ras
- 2 cepe rosii
- 3 linguri pasta de rosii
- o lingurita paprika
- 300 g malai
Mod de preparare:
Se spală puiul si se porţio-nează. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se rumeneşte în unt si ulei.
Se adaugă ghimbi-rul, paprika si carnea de pui. Se perpelesc la foc moderat şi, după ce s-a pătruns carnea, se adaugă spre final sare, piper, cimbru, usturoii si pasta de roşii. Se bagă în cuptor.
In acest timp, se pregăteşte mămăliga. Se fierbe apa, se pun sarea, uleiul si apoi mălaiul, puţin câte puţin.
Puiul aromat se serveşte cui mămăliguţă si sos.
Tocana de pui cu mamaliga
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocană de linte cu spanac
Tocană de linte cu spanac din: linte, orez brun, ceapa, supa de legume, spanac, rosii, pudra de usturoi si sare de mare. Lintea este cunoscută pentru proprietățile sale de reducere a nivelului de colesterol, protejarea sănătății inimii și reglarea nivelului de zahăr din sânge. Este, de asemenea, un aliment ideal pentru persoanele care încearcă să […]
Pofta buna!
O tocana simpla si buna