Tocana de pui cu mazare si cartofi

Printeaza

Tocana de pui cu mazare si cartofi din: pulpe intregi de pui, ceapa, cartofi, mazare, morcov, ulei, bulion, patrunjel, usturoi, sare, piper.

Tocana_de_pui_cu_mazare_si_cartofi

Ingrediente:

  •  2-3 pulpe întregi de pui
  • 2 cepe
  • 5 cartofi
  • 150 g mazăre
  • un morcov
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 2-3 fire pătrunjel
  • 2-3 căţei usturoi
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

In ulei încins se rumeneşte bine puiul, apoi se adaugă cea­pa tocată. Se mai lasă 5 minute, amestecând casă nu se ardă ceapa.

Apoi se pdne morcovul rondele, se acoperă cu apâ şi se lasă la fiert. La jumătatea fierberii se pun cartofii cuburi şi mazărea si se mai lasă 20 de minute la fiert.

Se adaugă bulionul desfăcut în puţină apă şi se mai ţine pe foc 5 minute. Se potriveşte gus­tul de sare şi piper, se adaugă usturoiul pisat mărunt si se adu­ce la masă cu pătrunjel tocat.

Tocana de pui cu mazare si cartofi

Tocana_de_pui_cu_mazare_si_cartofi

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tocana de pui cu anghinare si mazare verde

Tocana de pui cu anghinare si mazare verde din: supă de pasăre, creste, ficat, testicule de cocoşi,  anghinare, mazăre verde proaspătă, unt, ulei, vin, mănătărci, oua, faina, sare, piper. Ingrediente: 1 ceaşcă de supă de pasăre creste, ficat şi testicule de la 2 cocoşi mici 2 funduri de anghinare 50 g mazăre verde proaspătă unt cât o nucă 2 linguri de […]

 

Ciulama de manatarci cu garnitura de mamaliguta

Tocana cu pipote

Tocana cu pipote din: pipote, ceapa, usturoi, ardei, rosii, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 700 g pipote 2 cepe mari 1-2 căţei de usturoi 2 ardei roşii copţi 200 g roşii întregi sare piper busuioc uscat cimbru uscat pătrunjel verde 2 linguri ulei   Mod de preparare: Se pun la foc măruntaiele curăţate, spălate şi porţionate, într-un […]

 

Tocana de vita cu vin rosu si ciuperci

Tocana de vita cu vin rosu si ciuperci

Tocana de vita cu vin rosu si ciuperci din: carne slaba de vita, ulei, ceapa, morcovi, pastarnac, ciuperci, usturoi, mazare, vin rosu, portocala, cimbru, rozmarin, dafin, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne slabă de vită 2 linguri ulei 1 ceapă mare 2 morcovi mici 1 păstârnac 250 g ciuperci 1 căţel de usturoi 200 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.