Tocana de rata cu fasole
PrinteazaTocana de rata cu fasole din: fasole uscata, piept de rata, kaizer, unt, dafin, piper, ceapa, cimbru, sare, piper, paine prajita, unt sau margarina, patrunjel.
Ingrediente :
- 300 g fasole uscată
- 3 bucăţi piept de raţă (350 g)
- 75 g kaizer afumat
- 2 linguri unt topit
- 2 foi de dafin
- 1/2 linguriţă piper boabe
- 2 cepe mijlocii
- 1 linguriţă cimbru uscat
- sare
- piper alb
- 3 felii pâine prăjită
- 3 linguri unt sau margarină
- 1 legătură pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare Tocana de rata cu fasole:
Pui fasolea într-un litru de apă şi o laşi peste noapte. A doua zi, tai carnea cuburi, la fel şi kaizerul.
Incingi untul, în care perpeleşti puţin şunca, apoi o scoţi. La fel şi cârnea, o rumeneşti în grăsime, apoi o scoţi. Pui fasolea cu tot cu apă în prăjeală.
Adaugi dafinul şi boabele de piper şi laşi să fiarbă circa o jumătate de oră.
Dacă este necesar, mai adaugi apă. Cureţi şi tai ceapa, iar după circa 30 de minute pui, în cratiţa cu fasolea, carnea, şunca şi legumele.
Condimentezi cu sare şi piper. Sfărâmi mărunt pâinea, încingi grăsimea într-o tigaie, în care rumeneşti bucăţelele de pâine.
Adaugi şi pătrunjel tocat fin.
Pofta buna!