Tocana razeseasca
PrinteazaO reteta de tocana cu carne de vitel, inima, untura, vin dulce, smantana, bulion de rosii, pasta de arde, ciuperci murate, afumatura, ficat, ceapa, unt, supa de oase si sare dupa gust.
- 500 g carne de viţel
- 200 g inimă
- două linguri de untură
- o ceaşcă de vin dulce
- o ceaşcă de smântână
- un pahar bulion de roşii sau 500g de roşii
- două linguri pastă de ardei sau doi ardei graşi
- o farfurie de ciuperci murate
- puţină verdeaţă pătrunjel sau ţelină
- 300 g de afumătură (cârnaţi sau şuncă)
- 200 g de ficat
- 3 cepe
- o lingură de unt
- o ceaşcă supă de oase
- sare după gust
Mod de preparare:
Ceapa se stinge cu supă de oase, apoi se adaugă carnea, inima şi afumătura, să undească înăbuşit o jumătate de oră. Se pune ficatul la treabă, ciupercile, o ceaşcă de vin, să şuguiască pe foc mic, un sfert de oră.
Acum se pun bulioanele (sau legumele tăiate zaruri) şi se potriveşte tocana de sare, se toacă verdeaţa. După ce mai dă în clocote mici vreo zece minute, se ia de pe foc, se amestecă cu smântână, se presară verdeaţa şi se serveste.
Poftă bună!