Tocană de roşii şi năut cu harissa

Printeaza

Tocană de roşii şi năut cu harissaIntr-o cratiţă, se prăjesc 1 ceapă roşie tăiată felii şi 1 ardei iute roşu curăţat de seminţe şi tăiat felii în1/2 lingură ulei de măsline 10 minute, până încep să se înmoaie.

Se adaugă 2 căţei de usturoi striviţi şi 2-1/2 linguri de harissa şi se amestecă. Se ţine pe foc 2 minute.

Se toarnă 400g de roşii tocate de la conservă, 400ml supă de legume fierbinte, 400g de năut de la conservă, scurs, şi se potriveşte de gust cu sare şi piper.

Se fierbe la foc mic 20 de minute. Se ia de pe foc şi se adaugă 1 linguriţă de miere, aproape toată zeama de la 1 lămâie şi 1 legătură mică de coriandru sau de mentă tocată. Se serveşte cu cuşcuş.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.