Tocana de rosii

Printeaza

Tocana de rosii din: rosii, ceapa, marar, patrunjel, ulei, faina, sare, piper.

Roșiile sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali. Acestea conțin vitamina C, potasiu, vitamina K, vitamina A, fier și fibre. Sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi licopenul, care oferă roșiilor culoarea roșie caracteristică și este asociat cu reducerea riscului de anumite boli.

Vitamina K si Calciul, doi nutrienti furnizati de rosii, sunt excelenti factori de fortificare si regenerare a tesutului osos. Licopenul s-a dovedit util in imbunatatirea masei osoase.

 

Ingrediente:

  • 10 roşii
  • 5 cepe
  • 1 legătură de mărar şi pătrunjel
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie solzişori şi se căleşte în ulei încins. Se stinge cu puţină apă şi se lasă 5 minute la fiert.

Roşiile curăţate de pieliţă se pa­sează şi se adaugă peste ceapă. Se presară făina, se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la cuptor 10 minute.

Se presără verdeaţa tocată mărunt şi se serveşte cu mămăligă.

In această tocană se pot adăuga cartofi, praz, ciuperci, morcovi, dovlecei, ţelină.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Tocana de burta cu rosii 

Tocana de burta cu rosii din: burta, carnati, rasol, rosii, ceapa, ulei, faina, sare, piper. Ingrediente: un kg burtă prefiartă un cârnat de casă 1/2 kg rasol de porc 2 roşii o ceapă o lingură ulei 2 foi dafin 3 linguri făină sare piper   Mod de preparare: Burta bine spălată şi rasolul de porc se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.