Tocana sarbeasca cu ardei copti si carne de porc
PrinteazaTocana sarbeasca cu ardei copti si carne de porc din: fleică de porc, vin alb dulce, ulei de masline, unt, usturoi verde, ardei capia, ardei iuti, cimbru uscat şi măcinat, piper, rosu si negru, sare grunjoasa.
- 800 g fleică de porc
- 100 ml vin alb dulce
- 50 ml ulei de masline
- 50 g unt
- 2 legături usturoi verde
- 3 ardei capia
- 2 ardei iuţi
- cimbru uscat şi măcinat
- piper roşu şi negru
- sare grunjoasă
Mod de preparare:
Speli bine carnea de porc si o feliezi in bucati foarte subtiri, apoi o condimentezi cu sare, pier si cimbru macinat. Stropesti carnea astfel pregatita, cu ulei de masline si vinul dulce, apoi o dai la frigider sa se macereze.
Coci ardeiul capia si il cureti de cotoare si seminte.
Calesti usturoiul tocat marunt in putin unt, pana devine transparent, apoi adaugi carnea, Le calesti impreuna la foc mediu, iar dupa ce s-a patruns carnea bine, adaugi ardeiul iute curatat si taiat fasiute si ardeii capia.
Dai vasul la cuptor pana ce carnea se rumeneste.
Pofta buna!