Tocana sarbeasca de porc

Printeaza

Tocana sarbeasca de porc din: fleica, unt, usturoi, ardei, sare, piper, ulei, vin, cimbru.

Ingrediente:Tocana sarbeasca de porc

  • 800 g fleică de porc
  • 50 g unt
  • 1-2 legături usturoi verde
  • 2 ardei iuţi
  • 2-3 ardei capia
  • sare grunjoasă
  • piper negru şi roşu
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb dulce
  • cimbru uscat şi măcinat

 

Mod de preparare:

Fleica de porc se spală şi se feliază în bucăţi foarte subtiri. Se condimentează cu sare, piper, cimbru măcinat şi se stropeşte cu uleiul de măsline si vinul dulce. Se lasă să se macereze la frigider.

Între timp, ardeiul capia se coace si se curătă. Usturoiul se căleşteîn putin unt, cât să devină transparent şi apoi se adaugă carnea.

Se călesc la foc mediu şi, după ce s-a pătruns bine, se adaugă ardeiul iute, tăiat fâşiute, si ardeiul capia copt si se bagă în cuptor cât să se rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.