Tocana sarbeasca de porc
PrinteazaTocana sarbeasca de porc din: fleica, unt, usturoi, ardei, sare, piper, ulei, vin, cimbru.
- 800 g fleică de porc
- 50 g unt
- 1-2 legături usturoi verde
- 2 ardei iuţi
- 2-3 ardei capia
- sare grunjoasă
- piper negru şi roşu
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb dulce
- cimbru uscat şi măcinat
Mod de preparare:
Fleica de porc se spală şi se feliază în bucăţi foarte subtiri. Se condimentează cu sare, piper, cimbru măcinat şi se stropeşte cu uleiul de măsline si vinul dulce. Se lasă să se macereze la frigider.
Între timp, ardeiul capia se coace si se curătă. Usturoiul se căleşteîn putin unt, cât să devină transparent şi apoi se adaugă carnea.
Se călesc la foc mediu şi, după ce s-a pătruns bine, se adaugă ardeiul iute, tăiat fâşiute, si ardeiul capia copt si se bagă în cuptor cât să se rumenească.
Pofta buna!