Tocana de scoici

Printeaza

O reteta delicioasa de tocana de scoici din: unt, ceapa, usturoi, telina, cimbru, faina, scoici, lapte, sare, piper alb si patrunjel.

Ingrediente:Tocana de scoici

  • 110 g unt bun
  • 1 ceasca de ceapa tocata
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceasca de telina tocata
  • 1 crenguta de cimbru
  • 2 linguri de faina
  • 1 vas de un litru cu scoici intregi
  • 4 cani de lapte integral
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 de ceasca de patrunjel tocat marunt, de decor

 

Mod de preparare:

într-o tigaie mare, grea, topeşte untul la foc mic. Adaugă legumele şi cimbrul (dar nu pătrunjelul). Sotează-le timp de cinci minute, amestecînd bine.

Adaugă făina şi sautează încă două minute. Adaugă scoicile (cu tot cu suc) şi laptele.

Fierbe-le la foc mediu timp de 20 de minute, amestecînd din cînd în cînd. Adaugă sare şi piper după gust.

Decorează cu pătrunjelul tocat. Serveşte tocana fierbinte.

Tocana de scoici

Tocana de scoici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.