Tocana de scoici
PrinteazaO reteta delicioasa de tocana de scoici din: unt, ceapa, usturoi, telina, cimbru, faina, scoici, lapte, sare, piper alb si patrunjel.
- 110 g unt bun
- 1 ceasca de ceapa tocata
- 3 catei de usturoi, tocati
- 1 ceasca de telina tocata
- 1 crenguta de cimbru
- 2 linguri de faina
- 1 vas de un litru cu scoici intregi
- 4 cani de lapte integral
- sare
- piper alb
- 1/2 de ceasca de patrunjel tocat marunt, de decor
Mod de preparare:
într-o tigaie mare, grea, topeşte untul la foc mic. Adaugă legumele şi cimbrul (dar nu pătrunjelul). Sotează-le timp de cinci minute, amestecînd bine.
Adaugă făina şi sautează încă două minute. Adaugă scoicile (cu tot cu suc) şi laptele.
Fierbe-le la foc mediu timp de 20 de minute, amestecînd din cînd în cînd. Adaugă sare şi piper după gust.
Decorează cu pătrunjelul tocat. Serveşte tocana fierbinte.
Tocana de scoici
Pofta buna!