Tocana secuiasca cu berbecut si smantana

Printeaza

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana din: carne de berbec, ceapa, untura, lapte, smantana, oua, otet, piper, apa.

Tocana secuiasca cu berbecut si smantana

Ingrediente:

  • 1 kg carne de berbec
  • 2-3 cepe
  • puţin untură
  • 1 ceaşcă lapte
  • 1 ceaşcă smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • oţet după gust
  • piper
  • 1 pahar apă

Mod de preparare:

Tai carnea de berbec în cuburi potrivite, peste care torni apă cocotită. Speli bine ca să iasă mirosul de berbec.

Aşezi carnea într-o cratiţă, torni puţină apă, adaugi ceapa tocată mărunt, puţină un­tură, piper măcinat şi sare după gust.

Laşi să fiarbă până se rumeneşte uşor. într-un castron amesteci laptele cu smântână, cu gălbenuşurile şi oţetul şi torni compoziţia peste carne.

Nu laşi să mai fiarbă, deoarece sosul s-ar tăia. Serveşti cu verdeaţă pre­sărată deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tocana de berbecut cu condimente

Tocana de berbecut cu condimente: pulpa de berbecut, cartofi, ceapa, morcovi, ardei gras, zahar brun, amidon de porumb, supa de legume, patrunjel, coaja de lamaie, pasta de rosii, comdimente, ulei. Ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi 3 cartofi mari, taiati cuburi mici 1 ceapa mare, taiata julien 3 morcovi taiati rondele 4 ardei […]

 

Tocana de berbecut

Tocana de berbecut

O reteta de tocana de berbecut din: carne grasa de berbecut, ceapa, cartofi, telina, patrunjel verde, vin, gogosari, ardei iute, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne grasa de berbecut 4 cepe 500 g cartofi 1 legatura telina 1 legatura patrunjel verde 200 ml vin 2 gogosari 1 ardei iute 4 linguri ulei sare […]

 

Berbecut cu caise

Tocana cu carne de berbecut

Tocana cu carne de berbecut din:pulpa de berbecut, ceapa, rosii, rozmarin, boia, vin, patrunjel, ulei, sare, piper, unt, cartofi. Ingrediente: 1 pulpă de berbecuţ 1 kg ceapă uscată 1 kg roşii mici, cherry 1 crenguţă de rozmarin 1 linguriţă de boia dulce 300 ml vin roşu, sec câteva fire de pătrunjel 3 linguri ulei  sare […]

 

Tocana ardeleneasca cu mamaliga

Tocana ardeleneasca cu mamaliga

Tocana ardeleneasca cu mamaliga din: carne de porc, carnati afumati, smantana, usturoi, sare, patrunjel verde, morcovi. Poate te intereseaza si: Tocana secuiasca cu berbecut si smantana Tocana de ciuperci cu masline si carne de porc Tocana de cartofi cu peste   Ingrediente: 500 g carne de porc şi cârnaţi afumaţi 200 g smântână sau 500 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.