Tocana secuiasca
PrinteazaTocana secuiasca
- 1 kg carne berbec
- 2-3 cepe
- putină untură
- 1 ceaşcă, lapte
- 1 ceaşcă smantană
- 2 gălbenuşuri
- otel după gust
- 1 pahar apă
Mod de preparare:
Tăiem carnea de berbec de la rinichi în cuburi potrivite, peste care turnăm apă clocotită. Apoi le spălăm bine ca să iasă mirosul de berbec.
Punem carnea într-o cratiţă, turnăm puţină apă, adăugăm ceapă tocată mărunt, puţină untură, piper pisat şi sare, după gust, lăsînd să fiarbă pană se rumeneşte ceapa,
Intr-un castronaş amestecăm laptele cu smantană, cu gălbenuşurile şi cu oţetul, şi turnăm compoziţia peste carne. Nu lăsăm să mai fiarbă, fiindcă sosul s-ar tăia.
Pofta buna!