Tocana secuiasca

Printeaza

Tocana secuiasca

Ingrediente:Tocana secuiasca

  • 1 kg carne berbec
  • 2-3 cepe
  • putină untură
  • 1 ceaşcă, lapte
  • 1 ceaşcă smantană
  • 2 gălbenuşuri
  • otel după gust
  • 1 pahar apă

Mod de preparare:

Tăiem carnea de berbec de la rinichi în cuburi potrivite, peste care turnăm apă clocotită. Apoi le spălăm bine ca să iasă mirosul de berbec.

Punem carnea într-o cratiţă, turnăm puţină apă, adăugăm ceapă tocată mărunt, puţină untură, pi­per pisat şi sare, după gust, lăsînd să fiarbă pană se rumeneşte ceapa,

Intr-un castronaş amestecăm laptele cu smantană, cu gălbenuşurile şi cu oţetul, şi turnăm compoziţia peste carne. Nu lă­săm să mai fiarbă, fiindcă sosul s-ar tăia.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.