Tocana siciliana
Printeaza
O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita, ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii, vin alb si masline.
Ingrediente:
- 800 g carne (porc şi viţel)
- 3 linguri ulei
- 25 g unt
- 1 ceapă
- 2-3 căţei de usturoi
- 3 ardei
- 1 legătură pătrunjel verde
- 2 foi de dafin
- 1 coajă de lămâie
- 500 g roşii
- 2 pahare vin alb
- 100 g măsline
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi, cam de 5/5 cm şi le rumeneşti în unt amestecat cu untdelemn. Pui sare şi piper, adaugi ceapa tocată, usturoiul sfărâmat, ardeii tăiaţi felii, pătrunjelul, foile de dafin şi două bucăţi de coajă de lămâie. Stingi cu două păhărele de vin şi laşi să fiarbă 15 minute.
Adaugi roşiile curăţate de sâmburi şi de pieliţă şi tăiate felii, 100 g măsline negre fără sâmburi şi 1/2 I apă sau supă. Continui fierberea încă 45 minute până ce carnea este bine frăgezită, apoi torni într-o farfurie mare, peste 200 g orez fiert în multă apă şi strecurat.
Pofta buna!