Tocana simpla de vita
PrinteazaTocana simpla de vita din: carne de vita, ulei, ceapa, morcovi, telina, pasta de rosii, faina, sare, piper, patrunjel.
- 500 g carne de vita
- 50 ml ulei
pentru sos:
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1 telina
- 4-5 linguri pasta de rosii
- 1 lingura faina
- sare
- piper
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Speli carnea si o tai bucafele. Pui uleiul intr-un vas impreuna cu carnea si o bagi la cuptor. Torni din cand in cand apa clocotita si tii pana se fragezeste carnea. Cureti ceapa, morcovii si telina.
Intr-un vas pui ceapa taiata julien, morcovul si feli- na date prin razatoarea mica. Torni peste sosul ramas in vasul de la came si adaugi si pasta de rosii. Desfaci faina intr-o cana cu apa, torni in sos si lasi pe foc pana se ingroasa.
Pui bucatile de carne in sos, lasi sa sa combine aromele si, la sfarsit, potrivesti de sare si piper, opresti focul si presari patrunjelul tocat. Poti servi, dupa gust, cu cartofii natur ori cu galuste din faina.
Tocana simpla de vita
Pofta buna!