Tocana simpla de legume

Printeaza

Tocana simpla de legume din: dovlecei, rosii, ardei gras, vanata, usturoi, vin rosu, ulei, chimen, patrunjel, busuioc si sare de mare.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 5 roşii
  • 1 ardei gras
  • 1 vânătă
  • 1 fir de praz
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml vin roşu
  • 1 lămâie ulei
  • chimen
  • pătrunjel
  • busuioc
  • sare de mare

 

Mod de preparare:

Tocana simpla de legume: Spală dovleceii, ardeiul şi vânătă. Taie-le cubu- leţe şi căleşte-le separat. în grăsimea rămasă, înăbuşă prazul tocat cu lîsturoiul zdrobit. Toarnă vinul şi lasă pe foc până se evaporă.

Adaugă roşiile decojite şi zdrobite, puţin chimen şi pătrunjel tocat. Lasă pe foc să dea în câteva clocote, după care pune toate legu­mele călite separat.

Lasă pe foc 10-15 minu­te, până se înmoaie legu­mele, şi potriveşte gustul de sare. La final, aromatizează cu busuioc tocat şi stropeşte cu puţină zeamă de lămâie.

 

Poftă bună!

 

 

 

Incoming search terms:

  • tocanita de legume simpla

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.