Tocana simpla de miel
PrinteazaO reteta de tocana simpla de miel din: carne de miel, praz, morcovi, telina, cartofi, faina, cuisoare si lamaie.
Ingrediente:
- 800 g carne miel
- 2 bucati praz
- 4 morcovi
- 1 telina
- 1 patrunjel
- 5 cartofi
- 1 lingura faina
- 6 cuisoare
- 1 lamaie
Mod de preparare:
Se fierb toate legumele taiate in bucatele mici in apa rece si sarata, in care s-au pus si cuisoare. Dupa ce s-a luat spuma, se adauga carnea taiata in bucatele (fara oase). Indata ce carnea a fiert, se scoate si se tine la cald, intr-o cratita pe aburi.
Se strecoara supa prin sita, se adauga o lingura de faina, sucul de lamaie, iar la sfarsit, bucatelele de carne. Se lasa cratita pe foc mic, sa mai dea cateva clocote, apoi se serveste tocana fierbinte.
Poftă bună!