Tocană de ştevie
PrinteazaTocană de ştevie
Ingrediente:
- 10 legături ştevie
- 2 legături ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
- 100 ml ulei
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tocană de ştevie: Speli şi fierbi ştevia în apă cu sare. Când e gata o scurgi de apă, dar opreşti o cană de zeamă.
Cureţi, speli şi tai mărunt ceapa şi usturoiul, apoi le căleşti în ulei, adaugi făina şi puţin câte puţin zeama păstrată.
Vei obţine un sos în care pui ştevia fiartă, verdeaţa tocată mărunt, sare şi piper după gust.
Mai laşi tocăniţa câteva minute pe foc, apoi o serveşti cu cartofi fierţi sau orez garnisit cu feliuţe de lămâie.
Poftă bună!