Tocana tailandeza de legume

Printeaza

Tocana tailandeza de legume din: broccoli, conopida, castravete, morcovi, varza, salata, porumb, otet, zahar, usturoi, ceapa, chili, ulei, seminte de susan.

 

Ingrediente:

  • 125 g broccoli
  • 125 g conopidă
  • 1/2 castravete
  • 3 morcovi
  • 125 g varză chinezească
  • 125 g salată chinezească (paksoi)
  • 100 g porumb din conservă
  • 500 ml oţet de orez
  • 2 linguri de zahăr sare
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • 6 chili uscaţi
  • 75 ml ulei de arahide
  • 2 linguri seminţe de susan

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală, se scurg de apă şi se taie mărunt. Boabele de porumb se strecoară printr-o sită.

Oţetul se pune la fiert cu 500 ml de apă, zahăr şi puţină sare, în care se opăresc legumele pe porţii.

Căţeii de usturoi şi cepele se curăţă şi se taie bucăţi mari. Se zdrobesc apoi împreună cu chili.

Se încinge uleiul în wok şi pasta rezultată se prăjeşte cca 3 minute.

Se adaugă legumele şi lichidul in care au fiert şi se înăbuşă la foc mic încă cca 2 minute.

Seminţele de susan se prăjesc fără ulei într-o tigaie.

Tocana se serveşte presărată cu seminţele de susan.

 

Tocana tailandeza de legume

Tocana_tailandeza_de_legume

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.