Tocana de vinete cu usturoi din: vinete, ulei, usturoi, ceapa, zahar, sos de soia, otet, sherry. Ingrediente: 4 vinete mici 7 linguri de ulei 3-4 căţei de usturoi 1 ceapă 6 linguriţe zahăr brun 6 linguriţe sos de soia 6 linguriţe oţet de mere 1 lingură Sherry sec Mod de preparare: Se curăţă vinetele, […]
Tocana de vinete cu bulion
PrinteazaTocana de vinete cu bulion din: vinete, ceapa, bulion, ulei, sare, piper, patrunjel.
Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.
Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Vinetele se taie rondele care se presară cu sare si se lasă 10 minute. Intre timp, ceapa tăiată mărunt se pune la călit.
Se şterg vinetele de zeama pe care şi-au lăsat-o, se taie cuburi si se pun peste ceapă.
Se călesc 2-3 minute şi apoi se presară cu piper, se toarnă apă şi se lasă la fiert 20 de minute.
Se pune bulionul desfăcut cu puţină apă si se mai lasă pe foc 10 minute.
Se serveşte cu pătrunjel sau cu orice altă verdeaţă, după gust.
Tocana de vinete cu bulion
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de vinete cu usturoi
Tocana de vinete cu dovlecel si ceapa
Tocana de vinete cu dovlecel si ceapa din: vinete, dovlecei, ceapa, roşii în bulion cu tot cu suc, sare, ulei. Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 2 cepe 5 roşii în bulion cu tot cu suc 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Vinetele si dovleceii se spală şi se taie rondele care se presară cu sare. Se lasă 10 […]
Tocana cu ardei capia
Tocana cu ardei capia din: ulei, ceapa, ardei, morcovi, telina, bulion, orez, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi de dafin 2 legături pătrunjel verde Mod de […]
Pofta buna!