Rețeta Originală de Pui cu Unt – Butter Chicken (Murgh Makhani) – O Experiență Culinară Excepțională din: pui, iaurt, pasta de ghimbir si usturoi, garam masala, chili pudra, turmeric, coriandru, sare, unt clarificat, rosii pasate, smantana, frunze uscate de fenicul, coriandru. Butter Chicken, cunoscut și sub numele de Murgh Makhani, are o istorie fascinantă care […]
Tocana de vita cu bere
PrinteazaTocana de vita cu bere
Ingrediente:
- 2 kg carne de vită tăiată cuburi
- 1 kg ceapă (curăţată şi tocată)
- 750 ml bere
- 1/2 cană făină
- 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt)
- 1/2 cană de zahăr
- 1 lingură sare
- piper după gust
sos ai nevoie de:
- 1/4 cană oţet de mere
- 1/2 cană pătrunjel verde tocat
- 2 linguriţe cimbru
- 125 ml ulei
- 750 ml supă fierbinte de vită (o poţi face şi din concentrat)
Mod de preparare:
Tocana de vita cu bere: Intr-o tigaie pui ulei să se încingă şi dai la prăjit cuburile de carne trecute prin făină.
După ce carnea e gata, o iei şi în acelaşi ulei pui ceapa şi usturoiul şi le căleşti 8-10 minute.
Apoi ingredientele pentru sos (din care opreşti 3/2 din cantitatea de oţet), carnea cu usturoi şi ceapă, zahărul şi berea le pui într-o cratiţă şi dai totul la cuptor pentru 2 ore.
In acest timp, sigur carnea e pătrunsă, moment în care adaugi şi restul cantităţii de oţet, sare şi piper după gust şi nu mai dai tocana la cuptor.
Pe aragaz o mai ţii să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.
Pofta buna!
Rețeta Originală de Pui cu Unt – Butter Chicken (Murgh Makhani) – O Experiență Culinară Excepțională