Tocana de vita cu bere

Printeaza

Tocana de vita cu bere

Ingrediente:

  • 2 kg carne de vită tăiată cuburi
  • 1 kg ceapă (curăţată şi tocată)
  • 750 ml bere
  • 1/2 cană făină
  • 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt)
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1 lingură sare
  • piper după gust

Pentru sos ai nevoie de:

  • 1/4 cană oţet de mere
  • 1/2 cană pătrunjel verde tocat
  • 2 linguriţe cimbru
  • 125 ml ulei
  • 750 ml supă fierbinte de vită (o poţi face şi din concentrat)

 

Mod de preparare:

Tocana de vita cu bere: Intr-o tigaie pui ulei să se încingă şi dai la prăjit cuburile de carne trecute prin făină.

După ce carnea e gata, o iei şi în acelaşi ulei pui ceapa şi usturoiul şi le căleşti 8-10 minute.

Apoi ingredientele pentru sos (din care opreşti 3/2 din cantitatea de oţet), carnea cu usturoi şi ceapă, zahărul şi berea le pui într-o cratiţă şi dai totul la cuptor pentru 2 ore.

In acest timp, sigur carnea e pătrunsă, moment în care adaugi şi restul cantităţii de oţet, sare şi piper după gust şi nu mai dai tocana la cuptor.

Pe aragaz o mai ţii să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.