Tocana de vita cu bere
PrinteazaTocana de vita cu bere
Ingrediente:
- 2 kg carne de vită tăiată cuburi
- 1 kg ceapă (curăţată şi tocată)
- 750 ml bere
- 1/2 cană făină
- 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt)
- 1/2 cană de zahăr
- 1 lingură sare
- piper după gust
Pentru sos ai nevoie de:
- 1/4 cană oţet de mere
- 1/2 cană pătrunjel verde tocat
- 2 linguriţe cimbru
- 125 ml ulei
- 750 ml supă fierbinte de vită (o poţi face şi din concentrat)
Mod de preparare:
Tocana de vita cu bere: Intr-o tigaie pui ulei să se încingă şi dai la prăjit cuburile de carne trecute prin făină.
După ce carnea e gata, o iei şi în acelaşi ulei pui ceapa şi usturoiul şi le căleşti 8-10 minute.
Apoi ingredientele pentru sos (din care opreşti 3/2 din cantitatea de oţet), carnea cu usturoi şi ceapă, zahărul şi berea le pui într-o cratiţă şi dai totul la cuptor pentru 2 ore.
In acest timp, sigur carnea e pătrunsă, moment în care adaugi şi restul cantităţii de oţet, sare şi piper după gust şi nu mai dai tocana la cuptor.
Pe aragaz o mai ţii să fiarbă la foc mic timp de 15 minute.
Pofta buna!