Sarmale de Post Tradiționale: Rețetă Autentică și Nutrițională din: varza murata, orez, ceapa, ciuperci, morcovi, marar, ulei, sare, piper, paprika. Descoperă o rețetă delicioasă și sănătoasă de sarmale de post, inspirată din bucătăria tradițională românească. Aceste sarmale sunt preparate cu ingrediente proaspete și oferă o alternativă nutritivă pentru perioadele de post. Fiecare porție este echilibrată […]
Tocana de vita cu costita si carnati
PrinteazaTocana de vita cu costita si carnati din: carne de vită, costiţă afumată, cârnaţi afumaţi, ulei, supa de carne, vin rosu, ceapa, morcov, ţelină, rădăcină de pătrunjel, cimbru, roşii, boia de ardei dulce, piper, cartofi, ouă, sare.
Ingrediente:
- 800 g carne de vită
- 200 g costiţă afumată
- 200 g cârnaţi afumaţi
- 50 ml ulei
- 200 ml supă de carne (sau de legume)
- 100 ml vin roşu
- 3 cepe potrivite ca mărime
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 1 rădăcină de pătrunjel
- cimbru uscat
- 500 g roşii
- boia de ardei dulce
- piper proaspăt măcinat
- sare
- 2 cartofi
- 3 ouă fierte
Mod de preparare:
Căleşti ceapa tocată în ulei bine încins. Adaugi morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, cartofii, toate tăiate cubuleţe, şi continui călirea până se înmoaie zarzavaturile.
Separat, prăjeşti în puţin ulei carnea porţionată, stingi cu puţină supă şi fierbi până este pe jumătate pătrunsă. Adaugi costiţa şi cârnaţii tăiaţi bucăţi şi continui fierberea.
Pui legumele călite, condimentezi cu cimbru uscat, boia dulce, sare şi piper, după gust, acoperi cu vinul şi cu roşiile date prin râzătoare.
Bagi cratiţa la cuptor 30 de minute. Serveşti cu ouă fierte tăiate jumătăţi.
Tocana de vita cu costita si carnati
Pofta buna!
Tuica Fiarta: Rețetă Autentică Românească
Tuica Fiarta: Rețetă Autentică Românească din: tuica de pruna, zahar, scortisoara, cuisoare, coaja de portocala si lamaie. Descoperiți magia și căldura tradiției românești cu această rețetă autentică de țuică fiartă. O băutură perfectă pentru serile reci de iarnă, țuica fiartă nu este doar un deliciu pentru papilele gustative, dar și o călătorie în inima culturii […]