Tocana de vita cu legume si salvie
PrinteazaTocana de vita cu legume si salvie din: pulpa de vita, ulei, ceapa, morcov, telina, usturoi, portocala, otet balsamic, scortisoara, dafin, rozmarin, cimbru, salvie.
- 900 g pulpă de vită
- 3 linguri ulei
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de ţelină
- 2 căţei de usturoi
- sucul şi coaja rasă de la 1 portocală
- 100 ml oţet balsamic
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 foi de dafin
- 1 lingură rozmarin tocat
- 1 lingură cimbru tocat
- 1 lingură salvie tocată
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 165 °C. Se încinge uleiul. Se taie carnea cuburi, se sărează, se piperează şi se prăjesc de jur-împrejur.
Se scot bucăţile de carne din vasul de prăjit şi se adaugă în vas ceapă, morcovi, ţelină şi usturoi; se călesc.
Se adaugă suc şi coajă de portocală, apoi oţet cu scorţişoară şi dafin.
Se aşază carnea la loc în vas şi se toarnă 1 pahar de apă; se acoperă cu un capac şi se dă la cuptor.
Se coace timp de cca 2 ore, până ce carnea se înmoaie (eventual se mai adaugă pe parcurs, lichid).
Se presară verdeţurile, se amestecă şi se mai coace cca 15 min. fără capac.
Se serveşte tocăniţa împreună cu o garnitură de paste.
Tocana de vita cu legume si salvie
Pofta buna!