Tocana arabeasca cu carne de vita din: carne de vita, untura, ceapa, gutui, dovleac, ananas, mere, zahar pudra, scortisoara, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită 5 linguri untură 4 cepe 3 gutui 1 felie dovleac 8 felii ananas din cutie 5 mere 3 linguri zahăr pudră 2 linguriţe scorţişoară 2 linguri oţet […]
Tocana de vita cu mazare si vin rosu
PrinteazaTocana de vita cu mazare si vin rosu din: carne de vită, ceapa, cartofi, mazare, morcovi, făină, usturoi, vin rosu sec, supa sau apa, foi de dafin, sare, piper.
Ingrediente:
- 800 g carne de vită
- 2 cepe
- 4-5 cartofi
- 200 g mazăre
- 2-3 morcovi
- 2 linguri făină
- 3 căţei usturoi
- 150 ml vin roşu sec
- 600 ml supă sau apă
- o foaie dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu se încinge uleiul şi se rumeneşte carnea. Se scoate şi se pune ceapa tăiată peştişori.
Se amestecă, se lasă un minut-două cât să se înmoaie şi se pune făina.
Se toarnă vinul. Se adaugă carnea, se pun supa, foaia de dafin, usturoiul tocat, se presară cu sare şi piper şi se lasă la fiert două ore.
poate iti place si: Tocana de bame cu carne de vita
După acest timp se adaugă morcovii, se lasă 10 minute la fiert, apoi cartofii, se lasă să fiarbă şi aceştia si, la urmă, se pune mazărea, care se mai lasă la fiert maximum 10 minute.
Tocana de vita cu mazare si vin rosu
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana arabeasca cu carne de vita
Pofta buna!