Tocana de vita cu salata verde si vin alb
PrinteazaTocana de vita cu salata verde si vin alb din: vinete, ulei, salata verde, usturoi, sare, vin alb, boia de ardei iute, bulion de rosii.
Ingrediente:
- 6 vinete mici
- 1 ceaşcă ulei
- 6 salate verzi
- usturoi, sare
- 1 pahar vin alb
- boia de ardei iute
- 1 lingură bulion de roşii
Mod de preparare:
Cureţi vinetele de codiţe şi le speli bine, Le tai felii groase de 1-2 cm, le presari cu sare şi le laşi ou o greutate deasupra, cel puţin o oră, pentru ca toxinele să se scurgă odată cu zeama vinetelor.
Splli bine feliile astfel pregătite şi le căleşti în ulei încins, până se auresc. Adaugi o ceaşcă mare cu supă şi puţină sare. Laşi să fiarbă la foc domol, până se înmoaie bine.
Alegi mijlocul salatei, îl speli şi îl tai felti subţiri, după care le amesteci cu usturoiul tocat, cu boia de ardei şi le prăjeşti în uleiul rămas de la vinete.
Apoi le acoperi cu vinul alb. Laşi să scadă la foc mic, iar când salata este fiartă, o amesteci, într-un vas mai mare, cu vinetele şi laşj la scăzut, împre; ună cu bulionul de roşii. Serveşti tocana caldă.
Tocana de vita cu salata verde si vin
Pofta buna!