Tocana de vita
PrinteazaO reteta de tocana de vita din: pulpa de vitel, telina, rosii, sare grunjoasa, piper negru, ceapa, morcovi si ulei de floarea soarelui.
- 800 g pulpa de vitel
- 2-3 bucati telina
- 500 g rosii
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 2 cepe albe
- o legatura morcovi
- 30 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se căleşte în ulei. Se taie carnea cubuleţe şi se adaugă peste ceapa călită şi se lasă să se înăbuşe în sucul propriu. Din când în când, se mai toarnă apă fiartă, puţin câte puţin.
Se curăţă ţelina şi morcovii, se taie feliuţe subţiri şi se pun să fiarbă împreună cu carnea. Se înăbuşă la foc mic şi la final se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe, sare şi piper. Se bagă maximum 30 de minute în cuptor să se rumenească şi se ornează cu frunze de ţelină.
Tocana de vita
Pofta buna!
Incoming search terms:
- tocana de vita