Tocana de vitel cu ardei capia din: ceafa de vitel, frunze de telina, ardei capia, ceapa, patrunjel, pastarnac, usturoi, patrunjel, boia dulce, foi de dafin, bulion si sare. Ingrediente: 4 bucati ceafa de vitel frunze de telina 2 ardei capia 1 ardei galben 3 cepe 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac 1 capatana usturoi patrunjel […]
Tocana de vitel cu ghimbir si chimen
PrinteazaTocana de vitel cu ghimbir si chimen din: naut, ulei de măsline, rosie, gris, picior de viţel, ghimbir pudră, boia dulce, piper negru, chimen, sare.
Ingrediente:
- 100 g năut
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 ceapă roşie mare
- 100 g griş
- 1 picior de viţel
- 1 praf de ghimbir pudră
- 1 praf de boia dulce
- 1 praf de piper negru proaspăt râşnit
- 1 praf de chimen
- sare
Mod de preparare:
De cu seara, se pun năutul şi grişul în apă în două recipiente distincte. Se începe cu curăţatul năutului.
Apoi se mărunţeşte ceapa şi se taie piciorul de viţel în bucăţi.
Se unge cu ulei vasul pentru tocană (tajine) apoi se Căleşte în el ceapa, amestecată cu năutul, amestecând permanent.
Când ceapa s-a rumenit, se adaugă grişul şi piciorul de viţel, se sărează şi se adaugă toate condimentele.
Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert acoperit timp de 30 de minute, tot la foc mic, adăugând puţină apă caldă, dacă este necesar.
Tocana este gata când carnea devine moale.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocana de vitel cu ardei capia
Pofta buna!