Tocana
PrinteazaO reteta de tocana din: carne de porc, vitel sau berbec, grasime, ceapa, faina, cartofi, bulion, ardei grasi, sare si vin.
- 600 gr. carne
- 2 linguri grasime
- 10-15 cepe
- 1 virf de cutit faina
- 3 cartofi
- 2 linguri bulion sau 7-8 rosii
- 2-3 ardei grasi
- sare
- 1 lingura vin
Mod de preparare:
Se poate prepara din carne de porc, de vitel, de berbec. Carnea se taie in bucati si se inabuse incet cu ceapa taiata felii cit mai subtiri si cu sare, acoperita si la foc domol.
Se lasa mai mult, pina ce se topeste bine ceapa. Se adauga faina, ardeii si bulionul, se mai lasa la inabusit si se stinge cu vinul, se adauga apa sau zeama de carne, bulion sau rosii.
Se lasa pe foc si se adauga cartofii taiati bucati. Se mai fierbe si cu cartofii, pina ce sosul a scazut de tot. Se poate prepara si fara cartofi. Se serveste cu mamaliguta.
Pofta buna!