Tocanita arabeasca

Printeaza

Tocanita arabeasca din: carne de miel, naut, masline, ceapa, lamaie, zahar, chimen, scortisoara, ghimbir, boia, sofran, usturoi, rosii, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tocanita arabeasca

  • 800 g carne de miel fara os
  • 200 g năut
  • 150 g măsline
  • 2 cepe
  • 1 lâmâie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 linguriţă rasă chimen măcinat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/2 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1 vârf de cuţit boia iute
  • 1 vârf de cuţit şofran
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 rosii
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă 1/2 din ulei cu zahărul, mirodenii, lămâie şi o linguriţă rasă de sare. Se adaugă bucăţile de carne şi se amestecă; se acoperă cu folie şi se dă la frigider 30 minute.

Se fierbe năutul în 21 de apă cu o linguriţă de sare. Se încinge uleiul şi se prăjeşte carnea la foc potrivit 10-15 min.; se scoate şi se păstrează la cald.

Se căleşte ceapa tocată 4-5 minute. Se adaugă roşiile opărite, decojite şi tocate mărunt.

Se transferă totul în vasul marocan de lut (tajine), se adaugă 300 ml apă, carnea, năutul fiert pe jumătate şi se acoperă cu capacul special al vasului, conic, dotat cu un orificiu în partea de sus. In lipsă de tajine se foloseşte un vas de Jena.

Se dă la cuptor 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.