Tocanita de bame cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei iute, rosii, bame, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 350 g ardei iute, uscat 2 cutii conserve de rosii, tocate 250 g bame 2 linguri patrunjel sare si piper Mod de preparare: Incalziti uleiul si […]
Tocanita cu ardei copti – reteta usor de preparat
PrinteazaTocanita cu ardei copti din: aripioare, ardei, ceapa, morcov, ulei, patrunjel, cimbru, faina, smantana, bulion, sare, piper.
- 500 g aripioare de pui
- 3 ardei copţi congelaţi sau conservaţi la borcan
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 linguri de ulei
- pătrunjel verde sau uscat
- cimbru uscat mărunţit
- 1 linguriţă făină
- 2 linguri smântână
- 2 linguri bulion de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi morcovul şi le speli. Căleşti ceapa tocată, morcovul ras şi aripioarele până îşi schimbă culoarea.
Stingi cu apă fierbinte, cât să acopere toate ingredientele şi fierbi până se înmoaie aripioarele.
Pui ardeii tăiaţi fâşii, cimbrul, pătrunjelul uscat şi sărezi.
Mai laşi 5 minute pe foc mic şi pui făina şi bulionul dizolvate în puţină apă.
Sărezi şi condimentezi la sfârşit, stingi focul şi amesteci cu smântână.
Tocanita cu ardei copti
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocanita cu vinete si ardei
Tocanita cu vinete si ardei din: ceapa, morcovi, ardei, rosii, vinete, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ceapa 2 morcovi 8 ardei 1 kg rosii 4 vinete 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Se taie solzişori ceapă; se rad pe râzătoare morcovii. Se coc, se curăţă şi se taie în şuviţe 10 […]
Pofta buna!