Tocanita aromata cu carne de porc
PrinteazaTocanita aromata cu carne de porc din: carne de porc, ceapa rosie, usturoi, supa de vita, vin alb sec, varza murata, chimen, cartofi, foi de dafin, pasta de tomate, boia de ardei, sare, piper, smantana.
- 500 g carne macra de porc
- 2 cepe rosii
- 2 linguri ulei
- 3 catei de usturoi
- 500 ml supa de vita
- 500 ml vin alb sec
- 1/2 varza murata
- 1 lingura chimen
- 2 cartofi
- 2 foi de dafin
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 lingurita boia de ardei
- sare
- piper
- smantana
Mod de preparare:
Porţionezi carnea, o rumeneşti pe toate părţile în ulei, adaugi ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit şi continui călirea încă 5 minute, amestecând mereu, să nu se prindă.
Adaugi varza tocată, spălată cu apă caldă şi stoarsă bine şi continui călirea, adăugând din când în când, alternativ, supă şi vin.
Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi foile de dafin, chimenul, boiaua de ardei, cartofii tăiaţi cuburi şi laşi totui să fiarbă la foc mic, circa 30 de minute.
La final, adaugi pasta de tomate, laşi 5 minute şi stingi focul.
Serveşti mâncarea caldă, cu mămăliguţă şi smântână adăugate direct în farfurie.
Tocanita aromata cu carne de porc
Pofta buna!