Tocanita aromata de ceapa
PrinteazaTocanita aromata de ceapa din: ceapa, ulei, boia, sare, faina, piper, bulion, oua.
- 6 cepe mijlocii
- 5 linguri ulei
- boia dulce
- sare
- piper
- 1 linguriţă făină
- 3 linguri bulion de roşii
- 2 ouă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai solzişori nu prea subţiri. Le înăbuşi în uleiul fierbinte, turnând periodic câte puţină apă. Când ceapa s-a înmuiat, adaugi boiaua, sare, piper, amesteci şi presari făina pe care o diluezi cu bulionul de roşii.
Laşi să fiarbă pentru 1 minut, după care introduci în vas ouăle, ca să se mai încălzească şi să împrumute arome. Fierbi ouăle tari, le decojeşti şi le tai în sferturi când tocăniţa e gata.
Pofta buna!