Tocanita aromata de peste
PrinteazaTocanita aromata de peste din: caras, dorada, biban, rosii, ceapa, ardei capia, usturoi, vin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel, boia de ardei dulce, sare, piper.
- 4 pesti medii (caras, dorada, biban)
- 8 rosii
- 2 cepe
- 4 ardei capia
- 4 catei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 100 ml suc de rosii
- ulei de masline
- patrunjel proaspat
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm şi curăţăm legumele. Ardeii, roşiile şi ceapa le frigem pe grătarul bine încins.
Le scoatem într-un bol şi le prăsărăm cu sare. Le lăsăm astfel 10 minute, după care le decojim şi le tocăm mărunt.
Incingem 4 linguri de ulei de măsline într-o cratiţă înaltă. Prăjim 1 minut usturoiul tocat şi adăugăm legumele tocate.
Turnăm sucul de roşii şi vinul. Presărâm sare, piper şi boia de ardei dulce. Fierbem 20 minute pe foc moderat.
Pregătim peştii.
Folosim peşti mici – medii, ce pot fi gătiţi întregi. îi spălăm bine, îi curăţăm şi îi ungem cu ulei. Ii presărăm cu sare şi piper şi îi frigem pe grătarul bine încins, câte 15 minute pe fiecare parte.
Punem peştii într-un vas termorezistent şi turnăm sosul preparat anterior.
Presărăm pătrunjel tocat şi ornăm cu lămâie.
Dăm la cuptor pentru încă 30 de minute.
Tocanita aromata de peste
Pofta buna!