Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce s-a […]
Tocanita de bame cu cartofi si rosii
PrinteazaTocanita de bame cu cartofi si rosii din: bame, ulei, ceapa, faina, bulion, rosii, cartofi, lamaie, patrunjel.
- 1 kg bame crude
- 150 ml ulei
- 2-3 cepe
- 1/2 lingură făină
- 1 lingură bulion
- 5 roşii
- 2 cartofi
- 1 lămâie
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Cureţi bamele spre capătul gros şi le pui 20 de minute în apă sărată.
Apoi le scoţi şi le speli bine în 5-6 ape.
Pui într-o cratiţă uleiul, să se încingă şi căleşti în el ceapa tocată mărunt şi făina.
Când capătă o culoare aurie, stingi cu bulionul de roşii, subţiat cu puţină apă.
Adaugi bamele în sosul de roşii şi laşi să fiarbă până mai scade sosul.
Separat, cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai în cubuleţe şi îi prăjeşti foarte puţin în ulei, până ce devin uşor transparenţi.
Ii adaugi peste bame odată cu cele 5 roşii întregi opărite şi curăţate de piejjţă.
Mai laşi totul să fiarbă cam 5-10 minute.
Serveşti preparatul la masă, presărat cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu zeamă de lămâie.
Tocanita de bame cu cartofi si rosii
Pofta buna!
Poate iti place si:
Tocana de bame cu carne de vitel
Tocana de bame cu carne de vitel din: bame uscate, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame uscate 300 g carne viţel o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline amestecate 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul încins şi, după ce […]
Pofta buna!