Tocanita de bame cu cartofi si rosii

Printeaza

Tocanita de bame cu cartofi si rosii din: bame, ulei, ceapa, faina, bulion, rosii, cartofi, lamaie, patrunjel.

Ingrediente: Tocanita_de_bame_cu_cartofi_si_rosii

  • 1 kg bame crude
  • 150 ml ulei
  • 2-3 cepe
  • 1/2 lingură făină
  • 1 lingură bulion
  • 5 roşii
  • 2 cartofi
  • 1 lămâie
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Cureţi bamele spre capătul gros şi le pui 20 de minute în apă sărată.

Apoi le scoţi şi le speli bine în 5-6 ape.

Pui într-o cratiţă uleiul, să se încingă şi căleşti în el ceapa tocată mărunt şi făina.

Când capătă o culoare aurie, stingi cu bulionul de roşii, subţiat cu puţină apă.

Adaugi bamele în sosul de roşii şi laşi să fiarbă până mai scade sosul.

Separat, cureţi cartofii de coajă, îi speli, îi tai în cubuleţe şi îi prăjeşti foarte puţin în ulei, până ce devin uşor transparenţi.

Ii adaugi peste bame odată cu cele 5 roşii întregi opărite şi curăţate de piejjţă.

Mai laşi totul să fiarbă cam 5-10 minute.

Serveşti preparatul la masă, presărat cu pătrunjel verde tocat mărunt şi cu zeamă de lămâie.

Tocanita de bame cu cartofi si rosii

Tocanita_de_bame_cu_cartofi_si_rosii

Pofta buna!


 

Poate iti place si:

Tocana de bame cu carne de vita

Tocana de bame cu carne de vita 

Tocana de bame cu carne de vita din: bame, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina.   Ingrediente: 200 g bame 300 g carne de vita o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină   Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul în­cins şi, după ce s-a […]

Tocana de bame cu carne de vitel

Tocana de bame cu carne de vitel din: bame uscate, carne viţel, ceapa, morcovi, masline amestecate, bulion, ulei, faina. Ingrediente: 200 g bame uscate 300 g carne viţel o ceapă mare 2 morcovi 200 g măsline amestecate 2 linguri bulion 2 linguri ulei o lingură făină Mod de preparare: Se căleşte ceapa în uleiul în­cins şi, după ce […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.