Tocăniţă de bame cu curcuma
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita de bame cu curcuma din: bame, curcuma, ceapa verde, lamai, ulei de arahide, supa concentrata de legume, amidon, ardei capia, sos de soia, sare si piper.
- 400 g bame
- 1 linguriţă curcuma
- 3 fire de ceapă verde
- 2 lămâi
- 3 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1 polonic cu supă concentrată de legume
- 1 linguriţă amidon
- 1/2 ardei capia
- 1 linguriţă sos de soia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă bamele de codiţe, spală-le bine şi pune-le într-un castron cu zeama de la două lămâi şi cu apă rece, ca să-şi lase lichidul gelatinos pe care-1 conţin.
Taie ceapa rondele şi înăbuş-o într-o cratiţă cu ulei, împreună cu ardeiul capia curăţat de seminţe şi tocat.
Adaugă bamele clătite bine şi scurse şi prăjeşte-le 7-8 minute. Toarnă treptat sosul de soia şi supa concentrată de legume.
Adaugă curcuma, puţină sare şi piper şi fierbe-le la foc mediu spre mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Leagă sosul cu puţin amidon dizolvat în 2 linguri de apă şi serveşte tocăniţa ca garnitură la preparatele din carne (în principal, de porc).
Tocăniţă de bame cu curcuma
Pofta buna!