Tocăniţă de bame cu curcuma

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita de bame cu curcuma din: bame, curcuma, ceapa verde, lamai, ulei de arahide, supa concentrata de legume, amidon, ardei capia, sos de soia, sare si piper.

Ingrediente:Tocăniţă de bame cu curcuma

  • 400 g bame
  • 1 linguriţă curcuma
  • 3 fire de ceapă verde
  • 2 lămâi
  • 3   linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
  • 1 polonic cu supă concentrată de legume
  • 1 linguriţă amidon
  • 1/2 ardei capia
  • 1 linguriţă sos de soia
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă bamele de codiţe, spală-le bine şi pune-le într-un castron cu zeama de la două lămâi şi cu apă rece, ca să-şi lase lichidul gelatinos pe care-1 conţin.

Taie ceapa rondele şi înăbuş-o într-o cratiţă cu ulei, împreună cu ardeiul capia curăţat de seminţe şi tocat.

Adaugă bamele clătite bine şi scurse şi prăjeşte-le 7-8 minute. Toarnă treptat sosul de soia şi supa concentrată de legume.

Adaugă curcuma, puţină sare şi piper şi fierbe-le la foc mediu spre mic timp de 15 minute, amestecând din când în când.

Leagă sosul cu puţin amidon dizolvat în 2 linguri de apă şi serveşte tocăniţa ca garnitură la preparatele din carne (în principal, de porc).

Tocăniţă de bame cu curcuma

Tocăniţă de bame cu curcuma

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.