Tocanita de bame
PrinteazaTocanita de bame – Bamele ocupă un loc de cinste în bucătăria Cajun a statului Louisiana. In 1763, acadienii vorbitori de limbă franceză, cunoscuţi sub denumirea de cajuni, au fost expulzaţi din Noua Scoţie de britanici şi s-au refugiat în Louisiana. Aceşti imigranţi de origine franceză s-au integraţ amestecului bogat de culturi din New Orleans, conducând la apariţia unei culturi culinare unice.
Bamnele sunt, de regulă, asociate cu comerţul de sclavi africani. Ele constituie principalul ingredient al unei mâncări celebre în New Orleans, gumbo, un pilaf de orez cu peşte şi carne de pasăre sau porc.
Printre ingredientele tradiţionale se numără: crustaceele, carnaţii Cajun, carnea de porc afumată, ceapa, ţelina şi ardeii.
Ingrediente:
- 500 g bame proaspete, spălate, curăţate de codiţe şi tăiate felii
- 1 conservă (400 g) roşii în bulion
- 1 ardei verde, tăiat în bucăţi
- 2 linguri ceapă tăiată mărunt
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare Tocanita de bame:
Bamele se pun într-o cratiţâ cu suficient de multă apă încât să le acopere. Se lasă să dea în clocot şi se fierb 5 minute.
Se scurg de apă, iar apa se aruncă. Se aşază la loc în cratiţă, împreună cu roşiile, ardeiul şi ceapa şi se fierb la foc domol 15 minute, până se frăgezesc.
Se asezonează după gust înainte de servire.
Pofta buna!