Tocanita bulgareasca cu rata
PrinteazaTocanita bulgareasca cu rata din: raţă, ceapă roşie, cartofi, ardei graşi roşii, pastă de tomate, ulei, sare, piper, pătrunjel.
- 1 raţă potrivit de mare
- ceapă roşie
- 1/2 kg cartofi
- 2 ardei graşi roşii
- pastă de tomate
- ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cureţi şi speli raţa şi o tai apoi în bucăţi mici. Speli ceapa şi ardeii şi le cureţi.
Tai ceapa solzişori, iar ardeii fideluţă. într-o cratiţă mai mare, căleşti ceapa în ulei.
Adaugi ardeii, apoi cartofii tăiaţi cuburi şi raţa porţionată. Adaugi piper după gust.
Acoperi cu un capac şi laşi totul să se înăbuşe. In timpul fierberii, mai adaugi câte puţină apă fiartă.
Când totul a fiert, pui pasta de roşii şi mai laşi să dea un clocot. Presari pătrunjel verde, tăiat mărunt.
Serveşti tocăniţa caldă, cu murături alături.
Tocanita bulgareasca cu rata
Pofta buna!