Tocanita de carnati cu legume

Printeaza

Tocanita de carnati cu legume din: cartofi, carnati, ardei gras, rosii, usturoi, ardei iute, ceapa verde, smantana, condimente, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:

  • 800 g cartofi
  • 600 g cârnaţi
  • 3 ardei graşi
  • 2 cepe roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ardei iuţi
  • 2 cepe verzi
  • 200 ml smântână
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de condimente mixte (curry, coriandru, scorţişoară, dafin)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală bine şi apoi se taie în cu­buri. Cârnaţii şi ceapa ver­de se taie felii.

Ardeii graşi se spală, se curăţă de sâm­buri şi se taie în pătrate. Roşiile se curăţă şi se taie în felii groase, iar ustu­roiul curăţat se zdrobeşte.

Curăţaţi bine de sâm­buri şi ardeii iuţi şi tăiaţi-i feliuţe.

Intr-o tigaie, se încălzeşte uleiul de măsline. Se adaugă cea­pa de vară, usturoiul şi ardeii iuţi.

Când acestea devin aurii, se pun condi­mentele, amestecându-se bine.

Adăugaţi cartofii şi cârnaţii, asezonaţi cu sare şi piper şi turnaţi apă suficientă pentru a acope­ri ingredientele. Se lasă să fiarbă totul, la foc mic.

Când cartofii s-au înmuiat (dar nu de tot), se adaugă ardeii graşi, feliile de ceapă roşie şi cei 200 ml de smântână.

Tocăniţa trebuie ţinută pe foc încă cinci sau chiar zece minute (amestecând constant), până când se înmoaie ceapa.

Gustaţi, adăugaţi la nevoie sare şi/sau piper. Puteţi servi tocăniţa pe loc.

 

Tocanita de carnati cu legume

 

 

Tocăniță de Fazan Aromată

Tocăniță de Fazan Aromată din: fazan, ceapa, morcovi, telina, vin rosu, bulion de pui, usturoi, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, sare, piper. Tocănița de fazan este un preparat tradițional și rafinat, care combină savoarea cărnii de fazan cu aroma de pădure și legume proaspete. Această rețetă vă va ghida prin procesul de pregătire, […]

retete

Tocanita cu carne de miel

Tocanita cu carne de miel din: carne de oaie sau miel, orez, linte, garam masala, nucsoara, seminte de mustar, pudra de coriandru, pudra de chimion, pudra de chili, ceapa, turmeric, rosii, ghimbir cu usutroi suc de limeta, frunze de coriandru, unt, sare. Este un preparat traditional din India care este foarte populara in timpul festivalelor, […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Tocanita asta-i buna rau 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.